..:: Palatul Copiilor Suceava - Eco-Palat ::..

"Eco-Palat" - Palatul Copiilor Suceava, 2020

Palatul Copiilor Suceava a fost recompensat, în cadrul competiției Eco-Școala, printr-un „Steag Verde”.

Vârsta copilăriei este cea mai propice pentru demararea activităților pentru educația de mediu. Activitățile incluse în proiectul Eco-Palat oferă cadrul optim de formare și dezvoltare a unei atitudini care să permită manifestarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.

„Pentru că ne pasă de mediul în care trăim și considerăm că avem o mare responsabilitate față de natură, care ne oferă atâtea daruri minunate, am decis să ne implicăm activ în protejarea acesteia. Ca răsplată pentru efortul depus de întreaga familie Eco a Palatului, profesori, comitetul eco și elevii implicați în activități, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie ne-a încununat cu Steagul Verde al Programului Internațional Eco Școala, transformându-ne în Palatul Verde. Acest steag reprezintă pentru noi o mare bucurie și un motiv de mândrie. Este un mare pas, ce ne motivează și mai mult să continuăm seriile de activități de conștientizare a pericolului adus de oameni naturii, dar și de acțiune pentru protejarea acesteia. Mulțumim Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie pentru încrederea acordată! Responsabilitatea noastră continuă!”

prof. Biatrice Choleva

„Educația pentru mediu este o necesitate mai mult ca oricând. Modul în care acționăm este diferit, dar ducem cu noi mesajul schimbării de atitudine față de natură și mediul înconjurător, cu responsabilitate și conștientizare a rolului educației, de creștere a implicării în acțiuni de ecologizare, reciclare și colectare selectivă, împreună: școală-familie-comunitate. I.Ș.J. Suceava a obținut pentru doi ani consecutivi (2019, 2020) Marele Premiu - instituții publice, premiu acordat de ECOTIC pentru proiectul Tezaur ECOlogic.”

Tatiana Vîntur - I.Ș.J. Suceava

Activități incluse în programul Eco-Școala, mai 2021

Activități incluse în programul Eco-Școala, aprilie 2021

Activități incluse în programul Eco-Școala, martie 2021

Activități incluse în programul Eco-Școala, februarie 2021

Activități incluse în programul Eco-Școala, ianuarie 2021

Concursul de Cultură Generală ”Biodiversitatea planetei” desfășurat la Palatul Copiilor Suceava, prof. Bumbu Nicoleta - coordonator cerc Orientare turistică - Ecoturism.

Imagini din timpul concursului Biodiversitatea planetei
Castigatorii competitiei au participat la Scoala de vara "Just4fun"