..:: Marele dar al Pastelui este Speranta ::..

"Marele dar al Pastelui este Speranta" - proiect organizat de Penitenciarul Botosani, în colaborare cu MEN, DGASPC și Palatul Copiilor Suceava.

Activitatea de voluntariat s-a desfășurat, in zilele 11 si 13 aprilie 2016, în incinta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului-DGASPC. La acesta activitate au participat; copii de la Centrele de Plasament din Suceava ("Speranta", "Colt Alb" ), Centrul de Plasament Copii Gura Humorului, Centrul de Plasament "Mihail si Gavril Solca", persoane private de libertate de la Penitenciarul Botosani si studenti voluntari de la Facultatea de Asistenta Sociala, din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava.

    Coordonatorii proiectului sau fost:
  1. Insp. Siminiuc Beatrice
  2. Comisar Sef de penitenciare Cristina Livadariu
  3. Nicoară Anca- șef serviciu Probațiune de pe lângă Tribunalul Suceava coordinator
  4. Reut Olga Marcela Prof. la Palatul Copiilor Suceava.

    Scopul proiectului

    Formarea și dezvoltarea unei conduite de deschidere și apreciere a oricărei ființe umane, de creștere a gradului de toleranță pentru reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a persoanelor defavorizate, de valorificare a unor priceperi și deprinderi practice prin realizarea unor produse, rezultat al muncii în echipă.