..:: Palatul Copiilor Suceava - Eco-Palat ::..

"Eco-Palat" - Palatul Copiilor Suceava, 2016 - 2017

Palatul Copiilor Suceava s-a înscris în programul mondial "ECO-SCHOOLS", în cazul nostru "Eco-Palat".

Vârsta copilăriei este cea mai propice pentru demararea activităților pentru educația de mediu. Activitățile incluse în proiectul Eco-Palat oferă cadrul optim de formare și dezvoltare a unei atitudini care să permită manifestarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.

Concursul de Cultură Generală ”Biodiversitatea planetei” desfășurat la Palatul Copiilor Suceava în data de 31 mai 2017, prof. Bumbu Nicoleta - coordonator cerc Orientare turistică - Ecoturism.

Elevi de la cercurile artistice și tehnice a Palatului Copiilor Suceava s-au înscris în competiția organizată în laboratorul de Informatică, prof. coordonator Soiman Stefania.

Biodiversitatea de astăzi este rezultatul a miliarde de ani de evoluție, modelate prin procese naturale dar și prin influenţa oamenilor. Oamenii de știință cred ca există aproximativ 13 milioane de specii Un alt aspect al biodiversităţii este diversitatea ecosistemelor, cum ar fi cele care apar în deşerturi, păduri, zone umede, munți, lacuri, râuri, precum şi a peisajelor agricole. În fiecare ecosistem, creaturi vii, inclusiv oameni, formează comunități, care interacţionează între ele şi cu aerul, apa, solul din jurul lor. Aceasta este o combinaţie de forme de viaţă, iar interacţiunile dintre ele şi cu restul mediului, au făcut Pământul un loc unic de locuit pentru om. Biodiversitate oferă un număr mare de bunuri şi servicii care susţine viaţa noastră.

Probe concurs „Biodiversitatea planetei”:

  1. Adevarat sau fals?
  2. Recunoaste!
  3. Asociaza!
  4. Ghiceste!
  5. Urmareste si alege!

Rezultate: 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III, 2 mentiuni

Album foto: Imagini din timpul concursului
Castigatorii competitiei au participat la Scoala de vara "Just4fun", ed. II. organizata la inceputul lunii iulie: Scoala de vara, "Just4fun", ed. a II-a, iulie 2017
Scoala de vara, "Just4fun", ed. I, august 2016

Organizatori: prof. Nicoleta Bumbu, prof. Stefania Soiman