Vârsta copilăriei este cea mai propice pentru demararea activităților pentru educația de mediu. Activitățile incluse în proiectul Eco-Palat oferă cadrul optim de formare și dezvoltare a unei atitudini care să permită manifestarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.
Concursul de Cultură Generală ”Biodiversitatea planetei” desfășurat la Palatul Copiilor Suceava, prof. Bumbu Nicoleta - coordonator cerc Orientare turistică - Ecoturism.
Elevi de la cercurile artistice și tehnice a Palatului Copiilor Suceava s-au înscris în competiția organizată în laboratorul de Informatică, prof. coordonator Soiman Stefania.
Biodiversitatea de astăzi este rezultatul a miliarde de ani de evoluție, modelate prin procese naturale dar și prin influenţa oamenilor. Un important aspect al biodiversităţii este diversitatea ecosistemelor, cum ar fi cele care apar în deşerturi, păduri, zone umede, munți, lacuri, râuri, precum şi a peisajelor agricole. În fiecare ecosistem, creaturi vii, inclusiv oameni, formează comunități, care interacţionează între ele şi cu aerul, apa, solul din jurul lor. Aceasta este o combinaţie de forme de viaţă, iar interacţiunile dintre ele şi cu restul mediului, au făcut Pământul un loc unic de locuit pentru om. Biodiversitate oferă un număr mare de bunuri şi servicii care susţine viaţa noastră.
Probe concurs „Biodiversitatea planetei”:
ed. a III-a iulie 2018
Scoala de vara, "Just4fun", ed. a II-a, iulie 2017
Scoala de vara, "Just4fun", ed. I, august 2016
Organizatori: prof. Nicoleta Bumbu, prof. Stefania Soiman