..:: Cenaclu literar ::.. Oferta cercului

Cercul de Cenaclu literar si Teatru, prof. coordonator Alina Șandru

Acest cerc dezvoltă aptitudini de comunicare, oferă activități de relaxare, destindere, voie bună, posibilitatea afirmării, încurajare și implicarea elevilor în dobândirea şi promovarea unui sistem valabil şi real de valori, susține acumularea şi diseminarea exemplelor de bune practici, cultivă încrederea în propriile posibilități de exprimare în public, cu scopul de a transmite gânduri, emoții. Cercul îl plasează pe elev în centrul procesului educativ. Modalitatea concretă prin care lectura de plăcere este bazată pe animaţiile de lectură, în care rolul dominant este al elevilor, domină activitatea în cercul nostru. Animațiile de lectură sunt activități care îşi propun să-i determine pe tineri să citească sau să reconcilieze relația lor cu cartea, activități de mediere culturală, menite să reducă distanța dintre elev şi sursa de informație. Elevii dornici să participe la activitățile noastre ar trebui : să sesizeze intuitiv sensurile corecte sau incorecte dintr-un enunț oral, să semnaleze prin replici adecvate înțelegerea mesajului interlocutorului; să manifeste interes față de mesajul partenerului de dialog.

Activitatea cercului contribuie la:

  • valorizarea diversitatii;
  • îmbogățirea universului propriu, împodobirea sufletului;
  • perceperea realitatii pe căi emoționale și imaginative;
  • dezvoltarea abilităților de comunicare și scris;
  • parcurgerea, înțelegerea, interpretarea unor texte;
  • educarea emoției, apelează la imaginație cu ajutorul căreia copiii pot face ocolul lumii.
Joc de rol (cum ne comportam dupa personajul ales)

Premiu la Concursul Internaţional "Basmele Reginei Maria" 2015

Cea de-a X-a ediţie a Concursului Internaţional "Basmele Reginei Maria" 2015, la care au participat peste 800 de elevi din 17 judeţe ale României, precum şi din Finlanda, Turcia, Ucraina şi Serbia, şi-a desemnat câştigătorii, care au fost premiaţi, joi 9 iulie 2015, la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

Concursul Internațional "Basmele Reginei Maria" se află sub Înaltul Patronaj al Altețelor lor Regale principesa Margareta și principele Radu. Principesa Moştenitoare a înmânat, joi, diplomele laureaţilor Concursului Internaţional "Basmele Reginei Maria", ediţia 2015, potrivit unui comunicat remis Mediafax de Biroul de Presă al Regelui Mihai I. Ceremonia a avut loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta şi a reunit peste 80 de elevi atât din ţară, cât şi din străinătate. Concursul Internaţional "Basmele Reginei Maria" se află sub înaltul patronaj al Principesei Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu. Concursul se adresează elevilor din cluburi ale copiilor, precum şi celor cuprinşi în unităţi de învăţământ preuniversitar din România şi din alte ţări. Ediţia de anul acesta a cuprins trei secţiuni: creaţie literară originală (basm şi jurnal), artă plastică şi artă digitală. La cele trei secţiuni, s-au înscris 820 de elevi din 17 judeţe ale României, precum şi din Finlanda, Turcia, Ucraina şi Serbia. Premiile concursului au fost acordate în funcţie de categoriile de vârstă (de la 7 la 19 ani). Cele mai frumoase basme originale şi creaţii artistice au fost reunite într-o antologie de basme, precum şi într-un album de artă care au fost oferite câştigătorilor. Concursul, aflat la cea de-a zecea ediţie, se desfăşoară începând din anul 2006, la iniţiativa Palatului Copiilor Craiova şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cu participarea Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" şi Colegiului Naţional "Carol I" din municipiul Craiova. La acest concurs a participat si elevul Sandru Dragos Ioan, inscris la cercul de Cenaclu literar/ creatie literara din cadrul Palatului Copiilor Suceava, obtinand premiul I la sectiunea creatie literara originala, basm.

Blog artistic