Trecutul Glorios

România a avut parte de o multitudine de personalități care au ajutat la creerea unei țări mai bune și mai puternice în războaie. Deși, unele dintre ele au fost femei, nu s-au sfiit și au dat o mână de ajutor.

Personalitățile țării noastre

Celebrități:

Smaranda Brăescu (1897-1948)
Aceasta a fost primul pilot femeie din România, este reprezentanta și a titlurilor de prima femeie parașutist certificată din România, campioană europeană la parașutism (1931) și campioană mondială (1932). Samandra a fost curajoasă și avea o pasiune pentru pilotaj. Aceasta a fost printre puținii instructuri de parașutism militar.

Vlad Țepeș (1431 – 1476)
Recunoscut ca fiind cel mai dur domnitor al Țării Românești.Se spune că în timpul domniilor sale (3 la număr: 1448, 1456-1462 și 1476) orice infracțiune comisă era pedepsită cu trasul în țeapă. Cruzimea sa era atât de cunoscută încât una dintre legende spune că domnitorul a lăsat o cupă de aur la o fântână, iar cât timp a domnit, aceasta nu a fost furată.

Ion Creangă (1837 – 1889)
A fost unul dintre cei mai mari scriitori români, fiind recunoscut mai ales pentru opera autobiografică denumită Amintiri din copilărie. De asemenea, el este este renumit și pentru poveștile și povestirile pe care le-a scris. Printre acestea se găsesc și următoarele: Capra cu trei iezi, Fata babei și fata moșneagului, Povestea lui Harap-Alb, Punguța cu doi bani, Ion Roată și Cuza-Vodă, Ursul păcălit de vulpe.

Badea Cârțan (1849-1911)
Cioban simplu originar din Cârțișoara a fost țăranul român care a luptat pentru independența românilor din Transilvania, distribuind cărți românești, aduse din România, la sate. Cunoscut și pentru călătoria sa pe jos la Roma pentru a vedea cu ochii săi Columna lui Traian și mărturiile cu privire la originea latină a poporului român, Badea Cârțan a fost țăranul care s-a înrolat voluntar în Războiul de Independență al României, a luptat pentru unirea românilor din Transilvania cu Vechiul Regat, dedicându-și întreaga viață acestui obiectiv. example graphic